FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

VІІІ Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей «Мій особистісно зорієнтований урок»...

11-13 жовтня 2018 року в місті Одесі проводився VІІІ Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей «Мій особистісно зорієнтований урок», проблемною темою якого було визначено наступну: «Урок в умовах особистісно зорієнтованого й компетентнісного навчання».

Мета цьогорічного фестивалю – окреслення кола проблем, пов’язаних зі специфікою уроку в умовах особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання, визначення перспективних шляхів їх розв'язання; ознайомлення з практичним досвідом, ефективними методиками й технологіями вирішення проблемної теми; означення подальших напрямків реалізації засадничих ідей особистісно зорієнтованого й компетентнісного навчання.

У рамках фестивалю було проведені дискусії з питань становлення професійної компетентності педагога, виступи науковців, презентації творчих напрацювань із питань особистісно зорієнтованого й компетентнісного навчання, відбувся обмін досвідом, педагогічні майстерні, психологічні тренінги та коучинги, методичний аукціон, презентація видавництв, відвідання уроків, де учасники поділилися практичними набутками.

У роботі фестивалю взяли участь 170 науковців та вчителів із різних куточків України. Практичні напрацювання педагогів Харківської області з проблеми особистісно зорієнтованого навчання в Одесі було представлено вчителем української мови та літератури вищої кваліфікаційної категорії, «учителем-методистом», заступником директора з навчально-виховної роботи КЗ«ХНВК № 24» Радченко Юлією Вікторівною, яка на базі Одеського НВК№ 13 провела відкритий урок української мови у 8 класі з теми «Узагальнення вивченого про односкладні речення». Атмосфера партнерства, співтворчості, відкриттів панувала під час уроку. Цікава методика дидактичної гри, ефективність використання текстоцентричної технології та ІКТ, система авторських творчих завдань та рефлексія-гра забезпечили реалізацію всіх цілей, зробили педагогічну взаємодію з учнями результативною. Урок було високо оцінено колегами та науковцями, зокрема доктором педагогічних наук, професором, кандидатом філологічних наук Г.Л.Токмань (ДВНЗ "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет")./Files/images/25102018/Одеса.jpg /Files/images/25102018/IMG-0d7109d307aee05dd8e6134f1fe9bcbc-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 136

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.